ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Începe a V-a ediție a proiectului 'Asculta 5 minute de muzica clasica' în școli

Publicat: luni, 7 Octombrie 2019 , ora 0.00
O nouă ediție a proiectului 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' debutează astăzi, în școlile din țară. Scopul inițiativei este familiarizarea copiilor cu limbajul muzicii clasice prin audiții explicate, dialoguri cu profesorii de specialitate și concursuri organizate de Radio România Muzical. În cadrul ediției 2018-2019 au participat peste 220.000 de elevi, iar ediția din acest an începe astăzi, 7 octombrie.
Proiectul se implementează în mediul școlar prin inspectorul de specialitate arte/muzică din fiecare județ care primește din partea Radio România Muzical toate fișierele audio și informațiile necesare și care transmite la rândul său, către școlile și profesorii din județul pe care-l reprezintă, toate materialele puse la dispoziție de postul nostru.
Pe parcursul anului școlar, Radio România Muzical propune săptămânal spre audiție două lucrări muzicale însoțite la final de explicații. Elevii pot participa și la concurs completând formularul de concurs de pe site-ul nostru. Săptămânal, Radio România Muzical premiază 10 elevi care au răspuns corect, prin tragere la sorți, cu diplome și CD-uri oferite de sponsorul concursului, Universal Music România.
Petre Fugaciu