Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional 'George Enescu' - 6 septembrie 2013

Publicat: vineri, 6 Septembrie 2013 , ora 7.38

În data de 6 septembrie va avea loc, la Opera Națională București, primul spectacol de operă din Festivalul «George Enescu». Este vorba despre «Otello» de Giuseppe Verdi, cu o distribuție din care fac parte, între alții, tenorul Marius Vlad Budoiu - Otello, soprana Iulia Isaev - Desdemona și baritonul Ștefan Ignat - Iago. Reprezentația condusă de la pupitrul dirijoral de Keri-Lynn Wilson și regizată de Vera Nemirova, va fi reluată în 9 septembrie.

La Ateneul Român din București, Orchestra Filarmonicii «Transilvania» din Cluj-Napoca va evolua, de la ora 17,00, în compania lui Jörg Widmann, într-un concert de muzică contemporană. Între soliști : Serghei Nakariakov, considerat un Paganini al trompetei din zilele noastre.

Tot în 6 septembrie va concerta, pentru a doua oară în Festival, Orchestre de Paris dirijată de Paavo Järvi : un program cu doi compozitori de marcă a primei jumătăți din secolul XX : românul George Enescu și rusul Serghei Prokofiev va răsuna pe scena Sălii Mari a Palatului din București, de la ora 19.30.

«Concertul de la miezul nopții» va fi susținut, la Ateneul Român, de violonistul Fabio Biondi ca solist al ansamblului pe care l-a fondat și îl conduce din anul 1989, «Europa Galante». Această formație specializată în interpretarea creației baroce va interpreta, la București, lucrări de Antonio Vivaldi.

Rețineți orele 17.00, 19.30 și 22.30 pentru concertele transmise în direct, pe 6 septembrie, la Radio România Muzical și Radio România Cultural.

Festivalul Enescu aduce încă mai mult în 6 septembrie: 2 conferințe susținute de compozitorii Gabriel Iranyi (Germania) și Adrian Pop (România) la Universitatea Națională de Muzică din București, dar și un concert la Craiova, cu orchestra filarmonicii, dirijată de Theo Wolters. Soliști : violonistul Liviu Prunaru și violistul Ceciliu Ovidiu Ișfan.