ACUM:
14.00
Concertele lumii
Primite prin intermediul Uniunii Europene de Radio.
Urmează: 15.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Festivalul Internațional „George Enescu” se aude în direct la Radio România Muzical

Publicat: sâmbătă, 31 August 2019 , ora 0.00
Pe întreg parcursul Festivalului Internațional „George Enescu”, desfășurat în perioada 31 august-22 septembrie 2019, Radio România, în calitate de coproducător, oferă cea mai completă imagine a marelui eveniment. În acest an, Radio România Muzical va transmite în timp real peste 70 de concerte și recitaluri derulate înCapitală, la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, Sala Radio și UniversitateaNațională de Muzică din București. Nu vor lipsi evenimentele muzicale reunite în seriile „Concertele de la Miezul Nopții” și „Muzica secolului XXI”, ce vor fi transmise în direct de la Ateneul Român și Sala Radio.
În pauzele evenimentelor, se vor difuza interviuri înregistrate sau realizate în direct cu soliștii și dirijorii prezenți anul acesta în festival, iar acele concerte pentru care nu există drepturi de transmisie în direct, vor fi redifuzate de postul nostru de radio în perioada sărbătorilor de iarnă.
Festivalul Internațional « George Enescu » se deschide, începând cu ora 19 și 30 de minute, la Sala Mare a Palatului. Pe scenă se va afla celebra Orchestră a Filarmonicii din Berlin condusă de Kirill Petrenko. Vor fi interpretate Rapsodia română op. 11 nr. 2 în re major de George Enescu șiSimfoniaa IX-a op. 125 în re minor de Ludwig van Beethoven. Soliști: soprana Marlis Petersen, mezzosoprana Elisabeth Kulman, tenorul Benjamin Bruns și basul Kwangchul Youn.
Ana-Maria Cazacu