ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Evenimentele zilei în Festivalul „George Enescu”

Publicat: duminică, 8 Septembrie 2019 , ora 0.00
În seria transmisiunilor directe din cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”, începând cu ora 11, pe frecvențele postului nostru puteți asculta recitalul susținut de violoniștii David Grimal și Ștefan Șimonca-Oprița, alături de pianistul Grigor Asmaryan la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. ÎTânărul violonist Ștefan Șimonca-Oprița va interpreta Rapsodia „Tzigane” de Maurice Ravel și Suita „Impresii din copilărie” de George Enescu, iar profesorul său de la Conservatorul din Saarbrucken, violonistul francez David Grimal propune publicului Andantino Malincolico și Sonata a III-a, „În caracter popular românesc” de George Enescu, între care a intercalat Sonata a II-a pentru vioară și pian de Maurice Ravel. Transmisiunea directă începe la ora 11, pe frecvențele Radio România Muzical. Prezintă Monica Isăcescu.
În seria „Muzica secolului XXI”, la Sala Radio are loc un concert începând cu ora 13 - ansamblul „Linea”, sub bagheta lui Jean-Philippe Wurtz va prezenta „Corps” de Raphaël Cendo pentru pian și ansamblu, cu Wilhelm Latchoumia solist, „Finito Ogni Gesto” de Francesco Filidei, Concertul cameral de Alex Mincek și lucrarea „Oglindă și Trecere” de Laurențiu Ganea, al cărei solist va fi pianistul Daumants Liepiņč. Concertul poate fi ascultat în direct, pe frecvențele postului nostru. Comentează Jeanine Costache.
La Radio România Muzical și Radio România Cultural difuzăm, începând cu ora 19:30, concertul din seria „Mari orchestre ale lumii”, susținut de Capela de Stat din Dresda. Sub bagheta lui Myun-Whun Chung, solista serii este Yuja Wang, în Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. Partea secundă a evenimentului este dedicată Simfoniei a II-a de Johannes Brahms. La microfon - Ștefan Costache.
În seria „Concertelor de la miezul nopții” are loc în această seară un eveniment susținut de Accademia Bizantina, sub bagheta lui Ottavio Dantone. Muzicienii vor prezenta opera „Giustino” de Antonio Vivaldi, în versiunea de concert. Din distribuție fac parte contraltista Delphine Galou în rolul titular, mezzosoprana Silke Gäng în „Anastasio”, soprana Emőke Baráth - „Arianna”, tenorul Emiliano Gonzales Toro în „Vitaliano” și tenorul Alessandro Giangrande în dulbu rol: „Andronico” și „Polidarte”. Concertul începe la ora 22:30 și va fi transmis în direct de Radio România Muzical și Radio România Cultural. Comentează Sorina Goia.
Începând cu ora 16:30, la Ateneul român are loc un concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena, sub bagheta lui Horia Andreescu. În cadrul după-amiezii, ansamblul va oferi lucrări precum „The Wasteland” de Richard Dünser, Concertul nr. 5, „Imperialul” de Ludwig van Beethoven, cu Elisabeth Leonskaja solistă, Suita a III-a „Săteasca” pentru orchestră de George Enescu și Boleroul de Maurice Ravel.
La Studioul de concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca se desfășoară un recital susținut de violonistul Ziyu He, câștigătorul ediției din 2017 a Concursului Internațional „Yehudi Menuhin”, acesta fiind acompaniat de pianistul Christopher Hinterhuber. Cei doi vor interpreta lucrări semnate de compozitori precum Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu, Camille Saint-Saëns, Béla Bartók, Antonio Bazzini și Amy Beach.
Pentru mai multe detalii despre evenimente, puteți vizita site-ul festivalenescu.ro.