ACUM:
1.00
Notturno
Produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio.
Urmează: 7.00 Allegro... de weekend Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Apoi: 9.50 Promo

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Continuă seria de transmisiuni din Festivalul Internațional „George Enescu”

Publicat: duminică, 1 Septembrie 2019 , ora 0.00

Pentru această zi de duminică, 1 septembrie 2019, Radio România Muzical anunță noi transmisiuni directe din Festivalul Internațional "George Enescu". Primul dintre acestea este recitalul formației camerale Monte Piano Trio, al cărei program cuprinde lucrări de George Enescu, Ernest Chausson și Arnold Schönberg. Evenimentul este găzduit de Sala Auditorium, începând cu ora 11.00 și deschide seria de "Recitaluri și concerte camerale" din Festivalul Internațional "George Enescu". Comentează Sebastian Crăciun.
Postul nostru de radio va transmite apoi concertul susținut, la Sala Radio, începând cu ora 13.00, de Camerata Regală dirijată de Constantin Adrian Grigore. Principalul reper al evenimentului este prezentarea, în primă audiție absolută, a piesei #justacomposer, compusă de Sabina Ulubeanu special pentru deschiderea seriei "Muzica secolului XXI" din acest an. Comentează Laura Ana Mânzat.
Seria transmisiunilor directe de astăzi se încheie cu recitalul pe care îl vor oferi soprana Diana Damrau și harpistul Xavier de Maistre la Ateneul Român, începând cu ora 16 și 30 de minute. Programul cuprinde lieduri compuse de Felix Mendelssohn, Franz Liszt, Serghei Rahmaninov, Aleksandr Vlasov, Reynaldo Hahn și Francis Poulenc. Comentariul, pentru Radio România Muzical, îi va aparține Luminiței Arvunescu.

Din agenda Festivalului "Enescu" mai fac parte, fără a putea fi urmărite în transmisiuni directe, și alte două concerte: de la ora 19 și 30 de minute evoluează din nou, la Sala Palatului, Orchestra Filarmonicii din Berlin condusă de Kirill Petrenko și având-o ca solistă pe violonista Patricia Kopacinskaia. Pe afiș: Concertul op. 36 de Arnold Schönberg și Simfonia a V-a aparținând creației lui Piotr Ilici Ceaikovski.

Iar de la ora 22 și 30 de minute, la Ateneu pot fi urmăriți cei "12 violonceliști ai Filarmonicii din Berlin", în seria "Concertele de la miezul nopții". Programul propune pagini compuse, între alții, de Gabriel Fauré, James Horner, Astor Piazzolla și Julius Klengel.

Ana-Maria Cazacu