ACUM:
20.15
Armonii preclasice
O oază de liniște și echilibru.
Urmează: 21.15 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 23.30 Sunete contemporane Creații contemporane românești

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Concert caritabil la Ateneu, în beneficiul lui Vintilă Mihăilescu

Publicat: sâmbătă, 6 Iulie 2019 , ora 0.00
Luni, 15 iulie 2019, de la ora 19.00, va avea loc, la Ateneul Român, un concert caritabil în beneficiul cunoscutului antropolog, profesor și om de cultură Vintilă Mihăilescu. Artiștii, admiratorii și studenții săi invită publicul la concert, pentru a aduna fondurile necesare operației și tratamentului care sporesc șansele de supraviețuire ale marelui intelectual amintit.
Vintilă Mihăilescu a fost diagnosticat în septembrie 2018 cu leucemie acută mieloblastică, un tip de cancer agresiv al sângelui. Transplantul este singura șansă de supraviețuire și se poate face în Franța. Costurile pe care le presupun internarea, tratamentul și transplantul sunt de minimum 250.000 Euro.
Vintilă Mihăilescu este unul dintre cei mai iubiți și respectați profesori și autori din țara noastră, care a pregătit cu multă răbdare și dăruire numeroase generații de sociologi și antropologi, a susținut conferințe, a publicat cărți valoroase și a scris sute de articole pe teme actuale ale societății românești, oferind o analiză lucidă și necesară a realităților locale în context european.
Concertul de la Ateneul Român va aduce în fața publicului muzicieni apreciați, precum dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Horia Mihail, violonistul Gabriel Croitoru, soprana Oana Andra și tenorul George Vîrban. Artiștii vor interpreta creații din repertoriul clasic universal.
Larisa Clempuș