Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Clasic e Fantastic

Publicat: miercuri, 27 Martie 2013 , ora 14.40
Teatrul Odeon și Asociația Clasic e fantastic vă invită la cel de-al doilea spectacol din seria Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni.

Proiectul educativ prin și pentru muzică adresat copiilor continuă sâmbătă, 30 și duminică, 31 martie, de la ora 11.00, cu spectacolul Copilăria lui Vivaldi.

Clasic e fantastic - Copilăria marilor muzicieni este un proiect compus din cinci spectacole de teatru și muzică ce se adresează copiilor între 4 și 10 ani.

Povestea spune că doi șoricei Sică și Rică au trăit, pe rând, în vioara lui Antonio Vivaldi, în orga lui Johann Sebastian Bach, în biblioteca lui Wolfgang Amadeus Mozart, în clavecinul lui Ludwig van Beethoven, în pianul lui Frédéric Chopin… Dornici să călătorească, Sică și Rică au intrat pe ascuns într-o valiză și... au ajuns în Italia, la Veneția. Situat în nord-estul Italiei, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume așezat pe 118 insulițe legate prin canale și poduri, Veneția este construit practic pe apă, palatele ei minunate se sprijină pe piloni de lemn, iar transportul de oameni și mărfuri se desfășoară tot pe apă. Apă, multă apă - imaginea aceasta îi sperie pe cei doi șoricei călători. Teama lor însă dispare ca prin farmec atunci când descoperă că au ajuns într-o casă plină de muzică și îl cunosc pe micuțul Antonio Vivaldi, un băiețel simpatic, cu părul roșu, un violonist minunat și un compozitor plin de idei care îi atrage imediat în jocul lui "de-a muzica" explicându-le cum sunetele pot vorbi, pot povesti și pot descrie frumusețile celor patru anotimpuri: Primăvara, Vara, Toamna și Iarna.

Prețul biletelor: adulți 21,20 lei; copii 12,72 lei.