ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.20 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.24 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Cantus Mundi România propune o nouă activitate dedicată adolescenților

Publicat: marți, 23 Februarie 2021 , ora 0.00
Programul Național Cantus Mundi România lansează înscrierile la audițiile pentru participarea la o nouă activitate muzicală și artistică dedicată adolescenților – „Corul liceenilor Cantus Mundi”. Atelierul coral este gratuit și se adresează elevilor de liceu din București și împrejurimi, pasionați de muzică, educație muzicală și artele spectacolului.
Atât audițiile, cât și repetițiile noului ansamblu coral vor fi coordonate de către Cezar-Mihail Verlan, dirijorul secund al Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” și se vor desfășura la A(FI) HUB Proedus, cel mai mare hub educațional din București, situat în incinta AFI Cotroceni. „Corul liceenilor Cantus Mundi” va aborda un repertoriu modern și variat, care va include și producții de musicaluri celebre, realizate în parteneriat cu instituții de spectacole din București.
Lansarea înscrierilor pentru noua activitate corală adresată liceenilor face parte dintr-un complex demers educațional și cultural desfășurat de echipa Cantus Mundi, prin care sunt oferite oportunități copiilor și tinerilor pentru a se dezvolta armonios cu ajutorul muzicii. Astfel, ei beneficiază de acces la educație culturală susținută, precum și de participarea la evenimente, concerte și manifestări artistice ample, în cadrul ansamblurilor corale și instrumentale dezvoltate sub egida Programului Național Cantus Mundi România.
Ioana Marghita