Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Audiții în România pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene

Publicat: sâmbătă, 7 Octombrie 2017 , ora 0.00

Tinerii muzicieni români cu vârste cuprinse între 16 și 26 de ani sunt invitați de Institutul Cultural Român și Artexim să participe la selecția anuală pentru Orchestra de Tineret a Uniunii Europene (EUYO). Audițiile vor avea loc pe 11 noiembrie 2017 la București. Termenul limită pentru înscriere este 29 octombrie 2017.

Pentru cele aproximativ 130 de locuri din orchestră se organizează anual selecții în fiecare țară. Chiar și membrii actuali ai orchestrei trebuie să se prezinte la audiții pentru a-și păstra locul. De asemenea, EUYO are o listă de rezerve de aproximativ 200 de muzicieni, care au șansa să cânte în orchestră în timpul anului.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene oferă șansa unei experiențe profesionale unice pentru tinerii instrumentiști care își doresc o carieră de muzicieni în orchestră. Dezvoltarea tehnicii interpretative la cel mai înalt nivel, experiența marilor săli de concert, întâlnirea cu cei mai buni maeștri îi pregătesc pentru o carieră internațională de succes. Peste 90% dintre membrii EUYO ajung muzicieni profesioniști de marcă, iar cei mai mulți își găsesc cu ușurință locul în orchestrele de prim rang ale Europei.

Orchestra de Tineret a Uniunii Europene este un proiect muzical european care reunește cei mai talentați muzicieni din toate țările membre ale Uniunii Europene sub bagheta unor dirijori de faimă internațională, într-o orchestră care transcende barierele sociale, culturale, politice și economice. Concertele și turneele din întreaga lume, colaborarea cu personalități ale lumii muzicale și nivelul excepțional de pregătire al muzicienilor au făcut din ansamblu una dintre cele mai prestigioase orchestre ale lumii.

Detalii complete privind condițiile de participare și înscriere: pe www.euyo.eu/apply.

Lucian Haralambie