Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Pianistul Florian Mitrea - laureat al Concursului Internațional de la Harbin

Publicat: joi, 25 Ianuarie 2018 , ora 12.55

Concursul Internațional de Muzică de la Harbin și-a anunțat câștigătorii. Printre ei se numără pianistul român stabilit la Londra Florian Mitrea, care a obținut locul IV, după ce a interpretat în finală Concertul nr. 5 în Mi bemol major de Ludwig van Beethoven, alături de Orchestra Simfonică din Harbin, condusă dirijoral de Muhai Tang. Primele trei premii au fost câștigate de muzicieni din China, Rusia și Israel. 

Născut în 1989 la București, Florian Mitrea are în palmares mai multe distincții internaționale: a câștigat în 2014 premiul I la Concursul de la Lagny-sur-Marne (Franța), premiul al III-lea și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare a unui concert de Mozart la Concursul Internațional ARD, München. Lista continuă cu premii la Concursul Viena Panmusica și la Concursul Național Beethoven din Marea Britanie, în 2010.

Florian Mitrea a susținut concerte și recitaluri în săli precum: Studiourile Radiodifuziunii Bavareze din München, Rokoko-Saal din Bayreuth, Stadtcasino din Basel, Bunka Kaikan din Tokyo, Centrul de Arte din Seul, St Martin-in-the-Fields, Steinway Hall - Londra, St. John Smith Square, King's Place și Colston Hall.


Andreea Chiselev