Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Colecția de Jazz la Radio Cluj

Publicat: luni, 17 Februarie 2014 , ora 14.55

Începând din 18 februarie, Radio Cluj va difuza în programele muzicale de marți seara Colecția de Jazz - producție marca Radio România, selectată anul trecut în finala Prix Europa, în topul celor mai bune emisiuni muzicale de Radio și Tv din Uniunea Europeană.

Colecția de jazz alcătuită de Daniela Nicolae, redactor la Radio România, Redacția Format Muzical, va fi găzduită în emisiunile Jazz la Radio Cluj realizate de Bogdan Roșca, în fiecare marți seara.

Prima ediție a Colecției de jazz, marți, 18 februarie, de la 23:00, va fi dedicată - sub genericul Acasă la Colecționari, chiar unei personalități din Cluj-Napoca, binecunoscutul Ion "Pitty" Vintilă, medic și muzicolog, specializat în jazz, pianist și colecționar de discuri și autografe ale marilor muzicieni. În prima ediție, Pitty Vintilă vorbește despre începuturile sale muzicale, despre tradiția muzicală din familie. Pasiunea pentru muzică și pian a moștenit-o de la bunica din partea mamei, pianista și profesoara Elena Ster. Și părinții săi au avut preocupări artistice: mama, Lia Maria Vintilă, balerină la Opera din Cluj și profesoară de balet, iar tatăl, Ion Vintilă, renumit medic ginecolog și profesor la Facultatea de Medicină, cunoscut și ca un apreciat violonist.

Mărturii despre pasiune și carieră, oameni, locuri și amprente muzicale alcătuiesc marți seara Colecția de jazz, prezentată la Radio Cluj de Daniela Nicolae (foto), ea însăși pianistă de jazz.

Emisiunea poate fi urmărită integral și pe internet, la pagina emisiunii din arhiva audio on-line: http://www.romania-muzical.ro/emisiuni/jazz/colectia-de-jazz/arhiva-emisiuni.html