ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.17 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.21 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Evenimente Înapoi

De la Britten la Romanian Roots. Corul de Copii Radio a cucerit publicul din Grecia

Publicat: vineri, 27 Martie 2015 , ora 9.57
Unul dintre cele mai cunoscute evenimente muzicale internaționale din Grecia, deosebit de apreciat și pe plan european, Festivalul Internațional de Muzică Evmelia, ediția a IV-a, din orașul grecesc Volos, a fost deschis, joi, 26 martie 2015, de Corul de Copii Radio, ansamblu ce anul acesta sărbătorește 70 de ani de la înființare.

Și de această dată, Corul de Copii Radio a dovedit ca își merită titlui de Ambasador Cultural al Uniunii Europene - titlu acordat de către Federația Corurilor din U. E și datorat numeroaselor sale performanțe pe scenele din toată lumea - prin prestația de mare valoare artistică și prin frumoasa prezență scenică ce a încântat publicul și specialiștii deopotrivă.

Repertoriul prezentat a fost o adevărată călătorie prin lumea muzicii, corul abordând piese din spații geografice diferite, din perioade diferite și sonorități foarte diverse. Astfel dacă în prima parte copiii au cântat celebra compoziție pentru cor A ceremony of carols de Benjamin Britten, în partea a doua, cei 50 de copii, sub conducerea dirijorului Voicu Popescu, au dezvăluit grecilor veniți la concert rădăcinile românești, prezentându-le spectacolul multimedia Romanian Roots. Astfel, publicul din Volos a ascultat piese de folclor, muzică sacră bizantină și piese semnate de compozitori români contemporani. Corul a fost acompaniat la pian de Magdalena Faur.

"Vă mulțumim că ați venit la noi si ne-ați arătat frânturi din minunata voastră cultură" a spus un spectator după concert. "Nu am cuvinte să vă felicit. Corul are o claritate extraordinară" apreciază un bariton vienez venit în festival.

Festivalul Internațional de Muzică Evmelia continuă până pe 2 aprilie și are pe afiș orchestre, soliști, dirijori și formații muzicale din Serbia, Slovenia, Olanda, Japonia, Macedonia, Italia, Bulgaria, Polonia, Austria, Muntenegru, Bosnia Herțegovina și Grecia.

Participarea în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Evmelia, Grecia, a deschis seria turneelor internaționale pe care Corul de Copii Radio le va susține în acest an aniversar: pe agenda corului urmează turnee la Milano (în contextul Expoziției Universale Milano 2015), Lugano (Elveția) și München, unde va evolua în finala prestigiosului concurs internațional de muzică corală Let the Peoples Sing, organizat sub egida European Broadcasting Union.

Eveniment organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media și Orchestrele și Corurile Radio. Sponsori: BRD, Eurolines, Carrefour.