Înapoi la: Emisiuni

Aquarela do Brasil cu Berti Barbera

Aquarela do Brasil
Joi, 23 Iunie 2022 , ora 19.00
Aquarela do Brasil
Joi, 26 August 2021 , ora 20.30

Cum poți prezenta Universul în doar câteva capitole? Cum poți explica imensa influență pe care muzica tradițională o are asupra muzicii actuale care se tot înnoiește din aceleași surse?

Cred că toți ar spune că e foarte dificil, dacă nu imposibil. În schimb, e suficient un semn discret, o informație corectă, pentru a prinde gustul și a începe propria experiență în explorarea muzicală.

Aquarela do Brasil poate fi întâlnirea care ne va deschide lumea bogată și frumoasă a muzicii braziliene, în toată splendoarea ei, cu cât mai multe dintre combinațiile și nuantele care-i redau savoarea, acea magie care-o face mai cunoscută și mai influentă între alte tradiții muzicale.

Timp pentru istorii comparate și pentru expuneri masive de programe nu avem, iar o expunere cronologică sau o poveste completă ar necesita deasemenea mult spațiu de emisie; așadar vom cunoaște aleator artiști reprezentativi, genuri esențiale, momente și albume de referință, toate reprezentate la un nivel foarte ridicat de arta muzicală.

Brazilia este un univers a cărui explorare nu poate aduce decât certitudinea existenței noastre într-o lume frumoasă și colorată. Quanto mais a gente conhece, quanto mais a gente gosta - Cu cât știm mai mult, cu atât ne place mai mult.

Aquarela do Brasil, pe parcursul verii, în fiecare joi, ora 19.00, în reluare duminica, de la ora 17.30, la Radio România Muzical. 
Berti Barbera