Recomandări Înapoi

VIDEO. Requiemul de Verdi - live din Dresda

Publicat: vineri, 7 Februarie 2014 , ora 16.08

James Levine: "O capodoperă măsură cu măsură... accepți ideea că nu o poți interpreta perfect indiferent de câte ori ai încerca... dar în loc să te obișnuiești cu ideea sau să renunți, revii de fiecare dată pentru că ți se pare că ești din ce în ce mai aproape de ceea ce trebuie."

John V. Sinclar: "De ce am vrut să dirijez Requiemul de Verdi... dacă ne gândim la 10 lucrări importante scrise pentru cor, aceasta este, fără îndoială, una dintre ele. Este poate cel mai dramatic dintre toate. Treci prin tot spectrul emoțional: melodii luxuriante, lucru cunoscut atunci când vorbim de Verdi, dar și fragmente puternice. Dies Irae spre exemplu... cine nu ar vrea să dirijeze așa ceva?"

Doi dintre cei mai cunoscuți dirijori vorbind despre o piesă etalon a literaturii muzicale - Missa da Requiem de Giuseppe Verdi. Una dintre cele mai importante lucrări vocal simfonice, dedicată lui Gioachino Rossini, interpretată la 140 de ani de la premieră live la Radio România Muzical.

Dirijor va fi Christian Thielemann - muzician care va conduce Corul Operei de Stat și Orchestra Capelei de Stat din Dresda în concertul de joi, 13 februarie, susținut la Semperoper. Krassimira Stoianova, Marina Prudenskaia, David Lomeli și Stephen Milling vor fi soliștii celor două ansambluri. Missa da Requiem de Giuseppe Verdi live la Radio România Muzical sub genericul "Scena europeană" joi de la ora 21.00, în comentariul realizat de Anca Ioana Andriescu.

Lucian Haralambie