ACUM:
15.00
Calendar muzical
Compozitori și interpreți - de care ne amintim cu drag.
Urmează: 16.25 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 16.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Înapoi la: Emisiuni

Scena europeană

Transmisiune directă de la Lugano
Joi, 14 Februarie 2019 , ora 21.30
Concertul susținut de Orchestra Elveției Italiene la Centrul de Cultură și Congrese. Dirijor Markus Poschner. Solist pianistul Francesco Piemontesi
Transmisiune directă de la Glasgow
Joi, 7 Februarie 2019 , ora 21.30
Concertul susținut de Orchestra Simfonică BBC - Scoția la "City Halls". Dirijor Thomas Dausgaard. Solist violoncelistul Jian Wang
«De ce să ascult radio-ul când eu am discurile mele preferate? De ce aș alege să ascult Radio România Muzical?»

Radio România Muzical înseamnă mult mai mult decât o sumedenie de discuri puse în undă unul după altul. Înseamnă șansa de a descoperi mereu ceva nou, de a asculta comentarii pertinente și, da, scurte și la obiect.

Și înseamnă permanenta legătură cu concertele live, pe care niciun disc, oricât de performant, nu le poate înlocui.

Pentru că Radio România Muzical a fost și va rămâne unicul post de radio românesc clasic, jazz & more care transmite în direct concerte din cele mai mari săli ale lumii, grație afilierii sale la Uniunea Europeană de Radio, organizația posturilor publice de radio de pe bătrânul continent, însă cu membri asociați și în America și Asia.

Alături de noi ajungi la Royal Albert Hall, Wigmore Hall din Londra, Musikhalle din Hamburg sau Théatre Champs-Elysées din Paris, în sălile de concert cele mai importante ale lumii.

În fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 21.00, la Scena europeană aveți concerte în direct sau înregistrate pentru cei mai exigenți melomani. Emisiuni realizate de Octavia Galescu și Ana Diaconu.  Producător: Mihai Stănescu. Prezintă Irina Cristina Vasilescu.