Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Turneul Internațional „Carmen Sylva-180” în Germania

Publicat: duminică, 8 Octombrie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 8 octombrie 2023, are loc cel de-al patrulea eveniment muzical-literar din cadrul Turneului Internațional "Carmen Sylva-180", organizat în orașul Neuwied din Germania.

Soprana Rodica Vică și pianista Adela Liculescu vor interpreta lucrări de George Enescu, Agathe Backer Gröndahl, Clara Faisst, August Bungert, Nicolae Bretan și George Stephănescu. Silvia Irina Zimmermann, istoric literar, traducătoare și ilustratoare, va intercala în programul muzical lecturi din opera literară a Reginei Elisabeta a României, cunoscută ca scriitoare sub pseudonimul Carmen Sylva.

Turneul Internațional "Carmen Sylva-180" este un omagiu adus de muzicieni și oameni de cultură de origine română Reginei Elisabeta a României cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la nașterea sa. Proiectul reprezintă un periplu prin România, Austria, Germania și Italia ce urmărește să pună în lumină și să exploreze universul literar al Reginei Elisabeta, în asocieri muzicale cu diverși compozitori sau literați, precum George Enescu, August Bungert sau Benedict Randhartiger.

Evenimentul de astăzi are loc la Roentgen Museum din Neuwied. Turneul continuă până pe 14 octombrie.