Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Concertul de gală și Ceremonia anuală de decernare a premiilor ICMA 2023, astăzi la Wroclaw, Polonia

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2023 , ora 0.00

Astăzi, 21 aprilie, Forumul Național al Muzicii din Wroclaw, Polonia, va găzdui pentru prima oară Concertul de gală și ceremonia anuală de decernare a Premiilor Internaționale de Muzică Clasică (ICMA) pentru anul 2023.

La Gala premiilor, ce are loc începând cu ora locală 16:30, vor cânta Ansamblul Baroc din Wrocław, Cvintetul "LutosAir" și Polish Cello Quartet.

În cadrul Concertului de Gală, ce va avea loc la Sala de concerte a instituției poloneze, începând cu ora locală 19:00, vor evolua muzicieni premiați din întreaga lume acompaniați de Orchestra Filarmonică a Forumului Național al Muzicii din Wroclaw condusă de Giancarlo Guerrero. Printre laureații ce vor urca pe scenă se numără violoncelistul David Geringas - distins cu Premiul pentru întreaga carieră, pianistul Josu de Solaun - recompensat la secțiunea instrument solo, soprana Ermonela Jaho - Artista anului sau pianistul Tassilo Probst și violonistul Maxim Lando câștigători la categoria Muzică de cameră pentru un disc ce cuprinde lucrări de Béla Bartók și George Enescu.Vor fi interpretate lucrări de Frédéric Chopin, Nikolai Kapustin, Francesco Cilea și Joaquín Turina, printre alții.

Premiile Internaționale de Muzică Clasică (ICMA) au fost create în 2010, iar juriul este format din critici muzicali din 16 țări diferite, reprezentând 20 de reviste tipărite sau site-uri web și posturi de radio, printre care se numără și Radio România Muzical, reprezentat de Cristina Comandașu, managerul postului nostru. Anul acesta au fost acordate 26 de premii.