Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Radiodifuziuni de top anunță reduceri bugetare

Publicat: miercuri, 8 Martie 2023 , ora 0.00
BBC anunță o nouă strategie prin care reduce cu aproximativ 20% posturile salariate din orchestrele BBC. Este vorba, în primul rând, despre desființarea ansamblului BBC Singers și în schimb, investirea resurselor într-un grup mai larg de ansambluri corale din Marea Britanie, printr-un nou program de dezvoltare corală la nivel național.
Din noua strategie face parte un proiect ce va pune accentul pe educația muzicală în școli, lansat începând cu toamna anului 2023, pentru care se vor dubla investițiile actuale în acest domeniu.
Mai mult, începând cu 2025, sediul Orchestrei Simfonice și al Corului BBC va fi mutat din Salford în East Bank, cu noi studiouri construite pe amplasamentul Parcului Olimpic Regina Elisabeta din partea de est a Londrei.
Noua strategie se bazează pe flexibilitate, prin evenimente difuzate din mai multe săli de concert din țară și implicarea mai multor muzicieni, astfel încât să poată fi acoperită o paletă largă de repertoriu. „Muzica clasică de calitate ar trebui să fie disponibilă și accesibilă pentru toată lumea și suntem încrezători că aceste măsuri vor facilita ca mai mulți oameni să se apropie de muzică, să aibă un acces mai bun la ea și că vom putea juca un rol mai important în cultivarea muzicienilor și melomanilor de mâine.”, a declarat Charlotte Moore, directorul în cadrul BBC.
O altă radiodifuziune de top aplică reduceri bugetare: Radiodifuziunea austriacă ORF anunță că se află în imposibilitatea de a mai finanța integral Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Viena - singura orchestră radio din Austria - luând în calcul căutarea unei surse de finanțare alternativă.
Alexandra Scumpu