Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Continuă ediția aniversară a Festivalului de la Salzburg

Publicat: marți, 4 August 2020 , ora 0.00
În Austria continuă ediția cu numărul 100 a prestigiosului Festival de la Salzburg, unul dintre cele mai ample și semnificative evenimente dedicate muzicii clasice și teatrului.
Deoarece 2020 este un an marcat de pandemie, la Salzburg numărul spațiilor în care se derulau în mod tradițional evenimentele a fost redus de la 16 la 7, iar numărul spectatorilor a scăzut la jumătate, în încercarea de a reduce interacțiunea umană. Anul acesta biletele sunt nominale. Singurele opere puse în scenă în această ediție sunt "Cosi fan tutte" de Wolfgang Amadeus Mozart, la Grosses Festspielhaus, și "Elektra" de Richard Strauss - la Felsenreitschule.
Printre invitații acestei edițiianiversare a evenimentului se numără Cvartetul Belcea, pianiștii Martha Argerich, Igor Levit, Grigory Sokolov, Arcadi Volodos, violonista Patricia Kopatchinskaja, violonistul Renaud Capucon, sopranele Anna Netrebko și Sonya Yoncheva, precum și dirijorii Riccardo Muti, Andris Nelsons, Daniel Barenboim, Gustavo Dudamel și Kirill Petrenko.
Festivalul de la Salzburg se derulează până în data de 30 august 2020.
Irina Cristina Vasilescu