Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Concertele SoNoRo în cadrul Festivalului Internațional EUROPALIA ROMÂNIA

Publicat: miercuri, 8 Ianuarie 2020 , ora 0.00
După apariția în deschiderea Festivalului Internațional al Artelor EUROPALIA ROMÂNIA, pe 1 octombrie 2019, la Bruxelles, SoNoRo revine cu turneul Concertele SoNoRo, alcătuit din două concerte și o serie de cursuri de măiestrie, ce vor avea loc de astăzi și până în data de 10 ianuarie 2020, la Haga și Anvers.
Muzicienii care vor participa la concertele SoNoRo din aceste zile sunt violoniștii Mihaela Martin, Alexander Sitkovetsky, Alissa Margulis, Tatiana Samouil, violiștii Vladimir Mendelssohn și Răzvan Popovici, violonceliștii Justus Grimm și Kyrill Zlotnikov și pianista Diana Ketler, apreciați soliști ai marilor scene ale lumii și profesori la unele dintre cele mai importante academii de muzică europene.
Astăzi, aceștia pot fi ascultați redând în cadrul complexului deSingel din Anvers, Cvartetul cu pian nr. 1 op. 25 în Sol major de Johannes Brahms și două creații enesciene, Rapsodia Română nr. 1 într-un aranjament pentru cvartet cu pian realizat de Thomas Wally și Octetul pentru coarde op. 7 în Do major.
Festivalului EUROPALIA este unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale de artă, manifestare culturală de mare amploare organizată sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, o dată la doi ani, în Belgia și în țări învecinate - Franța, Olanda, Luxemburg și Germania sau Marea Britanie. Institutul Cultural Român este coordonatorul Festivalului Artelor EUROPALIA ROMÂNIA, eveniment desfășurat în perioada octombrie 2019 - februarie 2020 și implementat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii și Identității Naționale și Secretariatul General al Guvernului, alături de EUROPALIA International, organizatorul manifestării. Festivalul cuprinde evenimente din sfera artelor vizuale, artelor spectacolului, muzică, film, literatură, educație culturală.
Ioana Marghita