Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Turneul susținut de Gustavo Dudamel și Orchestra Națională de Tineret a Venezuelei a fost anulat

Publicat: marți, 22 August 2017 , ora 10.36

Nicolás Maduro, președintele Venezuelei, a anulat turneul Orchestrei Naționale de Tineret pe care ansamblul avea să îl susțină, cu Gustavo Dudmel la pupitru, în patru orașe din Statele Unite ale Americii.

"Visul meu de a concerta cu acești minunați tineri muzicieni nu se poate îndeplini acum... Vom contiua să cântăm și să luptăm pentru o Venezuelă mai bună, pentru o lume mai bune", a scris pe Twitter ieri, 21 august 2017, Gustavo Dudamel, directorul Filarmonicii din Los Angeles, muzician venezuelean. În cadrul turneului Orchestrei Naționale de Tineret a Venezuelei era programat, în 21 septembrie, și un concert susținut la celebrul amfiteatru Hollywood Bowl.

Nicolás Maduro l-a criticat într-o intervenția televizată pe dirijorul Gustavo Dudamel pentru că petrece prea mult timp în Spania și Statele Unite ale Americii în timp ce criza din Venezuela ia amploare.

Adunarea Națională din Venezuela, unde opoziția este majoritară, a anunțat că intră în "rezistență" față de noua Adunare Constituantă înființată de președintele Nicolas Maduro, care și-a arogat vinerea trecută puterea legislativă.

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflației galopante și scăderii prețului petrolului, iar această situație a condus la ample proteste împotriva președintelui Nicolás Maduro, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanți. Opoziția îl mai acuză pe liderul de la Caracas că apelează la manevre politice pentru a evita declanșarea de alegeri anticipate și pentru a acumula și mai multă putere.