Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 23 mai 2017

Publicat: marți, 23 Mai 2017 , ora 15.08

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Declarație - irezistibilă! - din partea noului Președinte al Republicii Franceze: "Am o mare admirație pentru Rossini, care ocupă în ochii mei un loc esențial în istoria muzicii. Viața și geniul lui m-au inspirat întotdeauna..." - o declarație extrasă dintr-un interviu publicat pe classiquenews.com, care i-a asigurat deja lui Emmanuel Macron o totală simpatie din partea liricofililor, mai ales a celor italieni, dar și o invitație de două persoane la Festivalul "Rossini" din această vară, din partea primarului orașului Pesaro.

  • Spectacol cu Anna Netrebko în rolul Tatiana, la preț redus! Pentru că un important stoc de bilete pentru spectacolul de vineri cu "Evegheni Oneghin" nu fusese vândut, conducerea Operei pariziene a repus biletele în vânzare, ajustându-le prețul: fapt, nemaiîntâlnit până acum, nicăieri în lume, când pe afiș era scris numele Netrebko și care a stârnit, firește, tot felul de comentarii din partea fanilor.

  • Conform unui anunț pe Twitter, aceeași Anna Netrebko anunță că nu a renunțat la ideea înregistrării unui album crossover - primul! - împreună cu soțul ei, tenorul azer Yusif Eyvazov - care va conține numai muzică semnată de compozitorul star, Igor Krutoy. Albumul s-ar numi Romanza iar data lansării lui ar fi 8 ianuarie 2018.