Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

În Germania, muzica clasică are un public mai numeros decât cel al meciurilor din Bundesliga!

Publicat: joi, 2 Martie 2017 , ora 17.43

Din când în când, nu foarte des, apar și vești îmbucurătoare despre popularitatea de care se bucură muzica clasică, precum aceasta: mult mai multă lume a urmărit concertele de muzică clasică, în Germania, în stagiunea 2015-2016, decât s-a întâmplat în cazul meciurilor de fotbal din Bundesliga. Procentul exact: 40 la sută în favoarea melomanilor, conform unor statistici publicate recent de Asociația Germană a Orchestrelor Simfonice.

"Sunt convins că în prezent trăim începutul unei schimbări de tendință în ceea ce privește domeniul muzicii clasice."- a comentat Gerald Mertens, directorul Asociației amintite.

13 800 de evenimente au fost oferite, în stagiunea trecută, de orchestre și ansambluri radio subvenționate din fonduri publice în Germania, cu 10 la sută mai multe decât în sezonul precedent, 5800 dintre acestea reprezentând concerte simfonice și corale.

"Rezultatele în sectorul educațional au fost de asemenea surprinzătoare." - a mai spus Mertens. "Orchestrele simfonice și-au intensificat angajamentul de a susține formarea muzicală a tinerilor, aproximativ 5100 de manifestări având un astfel de profil - o creștere de peste 20 la sută. Ele contribuie imens la încurajarea auditorilor tineri din prezent."

Ștefan Costache