Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Recitalul de la ICR Londra al lui Alexandru Tomescu și al Angelei Drăghicescu a fost amânat

Publicat: joi, 2 Februarie 2017 , ora 0.00

Din cauza protestelor ce se vor derula în fața sediului ICR Londra, recitalul pe care violonistul Alexandru Tomescu și pianista Angela Drăghicescu ar fi trebuit să îl susțină astăzi, 2 februarie 2017, la sediul instituției, nu mai are loc, amânându-se pentru o dată ce va fi anunțată curând, se precizează pe pagina oficială a Institutului Cultural Român din Londra.

Seria "Concertelor Enescu" ar fi trebuit să înceapă în acest an la Institutul Cultural Român de la Londra cu un recital dedicat pianistului și compozitorului Dinu Lipatti, de la a cărui venire pe lume se împlinesc în 2017 100 de ani. Recitalul urma să fie susținut de violonistul Alexandru Tomescu și de pianista Angela Drăghicescu, punctul central al programului fiind Sonatina pentru vioară și pian a lui Lipatti, cântată pentru prima oară în Marea Britanie. Din program: lucrări de George Enescu - Sonata pentru vioară nr. 3 în la minor și Tiberiu Olah - Sonatina. Tot cu această ocazie, scriitorul și jurnalistul Orlando Murrin urma să evoce personalitatea lui Dinu Lipatti. Conform Ralucăi Cimpoiașu, coordonatoarea programelor de muzică și artă ale ICR Londra, în prezent se încearcă să se stabilească, de comun acord cu artiștii, data recitalului. 

Recitalul ar fi trebuit să fie precedat de ceremonia de decorare a regizorului Kasper Holten, directorul Operei Regale Covent Garden, cu Ordinului Național "Servicul Credincios" în grad de Comandor. Distincția, care urma să fie înmânată de către E.S. dl Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, i-a fost acordată lui Holten pentru merite deosebite în promovarea operei enesciene în Marea Britanie și în lume. Conform ICR ceremonia de decorare va avea loc într-un alt context, separat de cel al recitalului.