Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Opera News - 8 noiembrie 2016

Publicat: marți, 8 Noiembrie 2016 , ora 14.29

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Marea soprană rusă Galina Vișnevskaja - de la nașterea căreia s-au împlinit 90 de ani - comemorată în această seară la Teatrul "Balșoi" din Moscova.

  • S-au publicat numele artiștilor care vor primi Premiile Revistei OPERA NEWS (New York) pe anul 2017. Premianții sunt: soprana Christine Goerke, mezzosoprana Frederica von Stade, tenorul Matthew Polenzani, dirijorul Yannick Nezet-Seguin și regizorul Robert Carsen.

  • Țările arabe se întrec, mai nou, în edificii de operă. După Dubai, Kuweitul se laudă cu o nouă și modernă Opera House - inaugurată pe 31 octombrie cu o Gală ce l-a avut ca invitat special pe tenorul italian Andrea Boccelli.

  • "Conversații în foaier cu Nicolae Țăranu" este cea mai nouă apariție editorială girată de Editura Muzicală. Cartea a apărut prin grija doamnei Sanda Țăranu - soția marelui tenor, are o amplă prefață semnată de dr. Stephan Poen și este însoțită de un CD conținând înregistrări realizate în studiourile Radio România.