Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Nicola Luisotti părăsește Opera din San Francisco

Publicat: vineri, 20 Mai 2016 , ora 16.39

 Dirijorul Italian Nicola Luisotti, directorul artistic al Operei din San Francisco începând din 2009, a anunțat miercuri, 18 mai 2016, că va părăsi compania la finalul stagiunii 2017-2018, când îi expiră actualul contract. Luisotti și-a făcut cunoscută hotărârea în fața tututor angajaților operei - conducere, instrumentiști, membri ai corului și ai baletului - la "War Memorial Opera House". "După o îndelungă reflecție și realizând că asocierea mea cu Opera din San Francisco depășește 12 ani când se va încheia stagiunea 2017-2018, am ajuns la concluzia că trebuie să iau dificila decizie de a nu-mi mai prelungi contractul și de a evalua noi oportunități." - a motivat Luisotti. "Sunt de părere că aproximativ un deceniu este durata potrivită și suficientă pentru a te afla la conducerea unei companii."
 Nicola Luisotti a condus pentru prima oară o reprezentație a Operei din San Francisco în 2005 - "Forța destinului" de Giuseppe Verdi. De atunci, statistica arată că numele său a fost asociat unui număr de 30 de titluri lirice și concerte pe care le-a condus.
Anunțul l-a "întristat profund" pe Matthew Shilvock, cel care va deveni, la 1 august, cel de-al șaptea director general din istoria, ce începe în 1923, a Operei din San Francisco.

Ștefan Costache