Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Horia Mihail - la Festivalul internațional de muzică clasică de la Ushuaia

Publicat: luni, 14 Octombrie 2013 , ora 12.16

Pianistul Horia Mihail, solist concertist al Radio România, cântă astăzi, 14 septembrie 2013, lucrări de Beethoven în Țara de foc! Înainte de a pleca la aeroport, Adina Dragomir i-a cerut pianistului român câteva date despre acest voiaj muzical.


Pianistul Horia Mihail va participa la Festivalul internațional de muzică clasică de la Ushuaia - Argentina, pe 15 octombrie, unde va reprezenta România cu un recital. Înainte de a cânta în Ushuaia, pianistul român se oprește în această seara pentru un concert solo la Buenos Aires.

"E pentru prima dată când trec Ecuatorul în calitate de muzician sau în calitate de turist, nu am mai făcut acest lucru, așa că este o premieră pentru mine. Mă duc în Argentina, la Buenos Aires, unde voi cânta un recital solo, apoi iarăși zbor pentru câteva ore până la capătul pământului, adică Ushuaia - cel mai sudic oraș din lume, oraș care găzduiește un festival Beethoven, unde am fost invitat să cânt un recital, iar eforturile a patru organizații, este vorba de Ambasada României în Argentina, Institutul Cultural Român, Radio România și Fundația Vodafone au făcut posibilă această deplasare a mea la 34.000 de km de București."

Ambele recitaluri vor conține programul Turneului național "Pianul călător", organizat de Radio România Cultural și Asociația culturală Accendo, pentru a treia oară în acest an. Repertoriul ales - Patetica, Sonata Lunii și Appassionata de Beethoven.

"Programul pe care l-am cântat în România atâta vreme, iată, va fi auzit și de către melomani și nu numai din Argentina, lucru care mă bucură nespus pentru că este al cincilea continent pe care îl descopăr din punct de vedere muzical. Va fi o călătorie interesantă și sper că voi veni cu povești frumoase de acolo."