Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Soprana Valentina Naforniță este invitată astăzi la celebrul Bal al Operei din Viena, unul dintre cele mai importante evenimente mondene din capitala Austriei, ajuns la ediția cu numărul 57

Publicat: joi, 7 Februarie 2013 , ora 23.37
 Balul reunește în fiecare an personalități ale lumii politice, economice și culturale. Dacă anul trecut balul a fost deschis Angela Gheorghiu, anul acesta publicul va avea ocazia s-o asculte, printre alții, pe soprana Valentina Naforniță din Republica Moldova, care va evolua sub bagheta dirijorului Franz Welser-Möst, directorul artistic al Operei de Stat din Viena.
 Ca în fiecare an, Balul Operei oferă și un spectacol al cifrelor mari: 50.000 de flori vor decora sala, vor fi servite 800 de sticle de vin spumant și șampanie și 900 de sticle de vin. 144 de perechi de debutanți vor deschide - conform tradiției - dansul.
 Noua cameră a dirijorilor de la Opera de Stat din Viena se va transforma pentru o noapte în salon de înfrumusețare: stiliști și machiori vor oferi servicii gratuite invitaților la bal. Totodată o croitoreasă și un cizmar vor sta gratuit la dispoziția invitaților, în cazul în care ținuta vestimentară a acestora va avea nevoie de mici retușuri .
 Pe lângă aspectul monden, Balul Operei constituie și un important factor economic: de pe urma acestui eveniment Opera de Stat din Viena încasează aproximativ 3,4 milioane de euro, în condițiile în care cheltuielile totale pentru organizarea balului se ridică la 2,3 milioane de euro. Un bilet la Balul Operei costă 250 de euro iar pentru o lojă se plătesc între 9.000 și 18.500 de euro.
 La fiecare ediție a balului, milionarul austriac Richard Lugner invită una sau mai multe vedete internaționale. Anul acesta el va fi însoțit la bal de actrița Mira Sorvino, câștigătoare a unui premiu Oscar, precum și de sex-simbolul cinematografului anilor 1950-1960, actrița italiană Gina Lollobrigida.