ACUM:
1.00
Notturno
produs de BBC, preluat prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 7.00 Musica viva Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Apoi: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Artisti lirici români pe scenele internațioanle

Publicat: sâmbătă, 2 Februarie 2013 , ora 18.27

- Soprana Irina Lungu apare din nou pe scena celebrului teatru Scala din Milano, în opera "Falstaff" de Giuseppe Verdi. Artista interpretează rolul "Nanetta" în această producție imaginată de Robert Carsen. Alături de Irina Lungu vor evolua baritonii Ambrogio Maestri, Fabio Capitanucci și tenorul Francesco Demuro. Bagheta dirijorală îi revine lui Daniel Harding.

- La Opera de Stat din Berlin, basul Alin Anca evoluează în opera de cameră Regele din Atlantida de Viktor Ulmann, o producție regizată de Mascha Pörzgen. Sub bagheta lui Felix Krieger vor putea fi ascultați alături de Alin Anca, baritonul Gyula Orendt, soprana germană Maraike Schröter și tenorul sud-coreean Kyungho Kim. Spectacolul - cu premiera în 20 ianuarie - are programate în această stagiune cu alte trei reprezentații până în 9 februarie, la toate acestea biletele fiind deja epuizate.

-Un alt artist român prezent astăzi pe o scenă internațională este baritonul Dan Baciu, care întruchipează rolul "Fiorello" din Bărbierul din Sevilla de Rossini la Opera din Düsseldorf. Conducerea muzicală îi revine lui Wen-Pin Chien, iar regia este semnată de Claus Guth. Alături de Dan Baciu vor urca pe scena teatrului german soprana Maria Kataeva, tenorul Jose Manuel Zapata, baritonul Dmitri Vargin, bas-baritonul Oleg Bryjak. Următoarea reprezentație cu Bărbierul din Sevilla la Düsseldorf este programată în 10 februarie.