Actualitatea internațională Înapoi

Yannick Nézet-Séguin - noul director muzical al Operei Metropolitan

Publicat: joi, 2 Iunie 2016 , ora 19.15

Șeful de orchestră Yannick Nézet-Séguin a fost numit noul director muzical al Operei Metropolitan din New York, fiind al 3-lea muzician care ocupă această funcție în istoria de 133 a teatrului, după Rafael Kubelik (1973-1974) și James Levine, dirijor care a activat vreme de 4 decenii în această postură. În vârstă de 41 de ani, Yannick Nézet-Séguin va deveni, începând cu stagiunea 2017-2018, director muzical desemnat, urmând ca din 2020-2021 să aibă drepturi depline în ceea ce privește traiectoria teatrului din New York.

Dirijorul canadian va supraveghea activitatea orchestrei, corului și personalului muzical și va lucra în strânsă legătură cu Peter Gelb, managerul general al Metropolitan Opera, pentru a stabili distribuțiile pentru fiecare stagiune, alegerea repertoriului și noi producții. De asemenea, Yannick Nézet-Séguin va conduce 5 producții în fiecare sezon atât timp cât va fi director muzical și va sta la pupitrul orchestrei în alte concerte ale acesteia.

"Aceasta numire reprezintă împlinirea unui vis de-o viață. Sunt onorat că îi pot urma lui James Levine în această funcție și că pot lucra cu acești muzicieni extraordinari", a declarat Nézet-Séguin.