Actualitatea internațională Înapoi

Transmisiuni directe internaționale la Radio România Muzical

Publicat: luni, 24 Ianuarie 2022 , ora 0.00
Radio România Muzical transmite live în această săptămână trei evenimente de pe scene internaționale. Joi, 27 ianuarie 2022, de la ora 20.30, veți putea asculta concertul susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala Radiodifuziunii din Copenhaga. Protagoniști vor fi dirijorul Fabio Luisi și violonistul Augustin Hadelich, iar programul cuprinde Concertul op. 61 de Ludwig van Beethoven și Simfonia a IV-a de Carl Nielsen. Evenimentul va fi comentat de Laura Ana Mânzat.
Vineri, 28 ianuarie, de la ora 21.00, vom difuza în direct de la Berlin concertul propus de Orchestra Filarmonicii din oraș. Sub bagheta dirijorului Kirill Petrenko vor fi interpretate Preludiul pentru orchestră mare Photoptosis de Bernd Alois Zimmermann, Simfonia I de Witold Lutosławski și Simfonia a II-a în Re major de Johannes Brahms. Comentează Monica Cengher.
Iar sâmbătă, 29 ianuarie, de la ora 20.00, veți putea asculta opera Rigoletto de Giuseppe Verdi, în direct de la Teatrul Metropolitan din New York. Din distribuție fac parte Quinn Kelsey, Rosa Feola și Piotr Beczala, iar conducerea muzicală îi aparține dirijorului Daniele Rustioni. Din studioul Radio România Muzical vor comenta Luminița Arvunescu și invitatul său, dr. Stephan Poen.
Larisa Clempuș