Actualitatea internațională Înapoi

Spectacolul “Povestea iei” la Paris

Publicat: miercuri, 23 Noiembrie 2022 , ora 8.05
Opera Națională București, în parteneriat cu Delegația permanentă a României pe lângă UNESCO, prezintă astăzi, la Sala Mare a UNESCO din Paris, „Povestea Iei” - un spectacol multimedia dedicat aniversării a 160 de ani de Diplomație românească precum și sărbătoririi Zilei Naționale a României.
În prima parte a spectacolului Povestea Iei vor fi interpretate creații românești semnate de Grigoraș Dinicu, Tiberiu Brediceanu, Béla Bàrtok. Participă Orchestra Operei Naționale București dirijată de Daniel Jinga, având-o solistă pe soprana Teodora Gheorghiu. Regia îi aparține lui Alexandru Nagy.
În partea a doua, publicul va urmări un spectacol coregrafic realizat de Gigi Căciuleanu pe o muzică originală, compusă special pentru această ocazie de compozitorul Dan Dediu. Scenografia și costumele au fost concepute de Viorica Petrovici, Dilmana Yordanova semnează videodesignul, iar light design-ul îi aparține lui Cristian Simon. Dansează balerinii Operei bucureștene.
Spectacolul va putea fi urmărit și în transmisiune directă, pe site-ul UNESCO, de la ora 20.00 (ora României).
Proiectul este realizat pornind de la o idee propusă de Ovidiu Miculescu. După prezentarea sa la Paris, evenimentul va fi reluat și în România, pe scena Operei Naționale din București, urmând a fi inclus în stagiunea acesteia.
Florica Jalbă