Actualitatea internațională Înapoi

Soprana Paula Iancic - laureată a Concursului Internațional de la Portofino, Italia

Publicat: miercuri, 24 August 2022 , ora 0.00
Soprana Paula Iancic a câștigat premiul al doilea „Luciano și Giancarla Berti", oferit de Fundația „Berti”, la Concursul Internațional al Artei Lirice de la Portofino, Italia. Fondat în 2015, în doar câțiva ani concursul a atras cântăreți din peste 70 de țări și a devenit un punct de referință al lumii operei.
În juriu s-au aflat personalități importante din domeniul teatrului liric, dintre care îi amintim pe Dominique Meyer, președinte, directorul Teatrului „Scala” din Milano și pe Jonathan Friend, casting manager la Teatrul Metropolitan din New York.
Paula Iancic a evoluat până în prezent pe scenele Operelor Naționale din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, în roluri precum Lauretta, Micaela, Pamina, Musetta sau Mimi, iar din toamna anului 2016 s-a alăturat, pentru un stagiu de doi ani, Studioului de Operă de la Opera Bavareză de Stat din Munchen, unde a evoluat pe aceeași scenă cu artiști ca tenorul Jonas Kaufmann, soprana Diana Damrau, tenorul Vittorio Grigolo și bas-baritonul Alex Esposito.
Maria-Isabela Nica