Actualitatea internațională Înapoi

Soliștii Operei Comice pentru Copii București premiați la Campionatul European de Folclor 'EURO FOLK' 2014

Publicat: luni, 14 Iulie 2014 , ora 9.14

În perioada 9 iulie - 13 iulie 2014, artiștii Operei Comice pentru Copii din București, în frunte cu Directorul fondator Smaranda Oțeanu Bunea au participat în Bulgaria, la Nessebar, la cea de-a VI-a ediție a EURO FOLK 2014, Campionatul European de Folclor.

Acest festival-concurs a debutat pe 3 iulie și se desfășoară în patru localități (Nessebar, Burgas, Sveti Vlas și Pomorie) sub egida EAFF, European Association of Folklore Festival (director Nikolov Kaloyan și organizator EURO FOLK 2014) și a EURO FOLK Academy.

Alături de România (programul prezentat de artiștii români se numește "ROMANIA - Land of my Heart") au fost și sunt prezenți aproape 1000 de dansatori din țări de pe două continente, Europa și Asia.

Ca o încununare a evoluțiilor lor artistice și a succesului de care s-au bucurat în cele două seri de festival, artiștii Operei Comice pentru Copii au fost răsplătiți cu Medalia de Aur și Placheta ORFEUL DE AUR ale EURO FOLK Festival, calificându-se în marea finală unde va fi desemnat câștigătorul Grand Prix-ului concursului.

Mai mult, soliștii Operei Comice pentru Copii București, Oana Șerban, Lucia Racoveanu, Roberta Enișor, Jennyfer Dumitrașcu și Bogdan Șerban au fost răsplătiți cu Premii Speciale la EURO FOLK 2014.

La succesul extraordinar al spectacolului de muzică și dansuri românești a contribuit și baletul Operei Comice pentru Copii București care a impresionat de fiecare dată publicul spectator, dar și juriul și organizatorii; Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr, Alis Gheorghe, Sabina Chirilă, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionuț Birjoveanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru.

La EURO FOLK Festival, considerat "Numărul 1" în Europa, participă anual între 9.000 și 15.000 de muzicieni, interpreți și dansatori din toată lumea. Este transmis și preluat de peste 50 de posturi de televiziune și, prin intermediul World Wide Internet Television "Euro Folk" este transmis live și online pe tv.eurofolk.com.

În luna aprilie, artiștii Operei Comice pentru Copii au cucerit la cea de-a II-a ediție a SUPER DANCE Festival - Festivalul Internațional de Folclor și Dans Modern de la Sankt Petersburg 2 PREMII I la 2 categorii (dans modern și dans popular) și Medalia de Aur a festivalului. La sfârșitul anului trecut, la a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor de la Praga (30 octombrie - 3 noiembrie 2013), ei au cucerit înalta distincție CERTIFICAT of EXCELLENCE și calificativul EXCELLENT "for The Comic Opera for Childern Romania"! Acesta era pe atunci cel de-al 21-lea Premiu Internațional obținut după Trofeele și Premiile cucerite în septembrie 2013 în Turcia (Certificat of Excellence la MEDITERRANEAN CULTURE and ART INTERNATIONAL FESTIVAL) și Bulgaria (Grand Prix "GOLDEN ORPHEUS"- Marele Premiu "ORFEUL de AUR" la BLACK SEA FEST - EURO FOLK 2013).