Actualitatea internațională Înapoi

Sărbătoarea Mărțisorului, marcată de Institutul Cultural Român

Publicat: vineri, 1 Martie 2024 , ora 0.00

Institutul Cultural Român marchează una dintre cele mai mari sărbători ale calendarului românesc, Mărțisorul, prin organizarea a două evenimente în Spania și Austria.

În acest context, pianista Raluca Știrbăț va susține astăzi, 1 martie 2024, un recital intitulat "Între fantezie și dans în armonii pianistice", care se va desfășura la Academia de Arte Frumoase "San Fernando" din Madrid. Evenimentul se constituie ca parte a programului "România în muzicăˮ derulat de Institutul Cultural Român din Madrid, în colaborare cu instituția de învățământ amintită și sub auspiciile Ambasadei României în Regatul Spaniei. Programul reunește pagini semnate de Wolfgang Amadeus Mozart, Joaquín Turina, Franz Liszt, Violeta Dinescu, George Enescu și Serghei Prokofiev.

Aceeași sărbătoare a primăverii va fi celebrată și la sediul Institutului Cultural din Viena printr-un recital intitulat "Concert de Mărțișor - 100 de ani Elena Cerneiˮ, de la nașterea celebrei mezzosoprane române împlinindu-se astăzi exact 100 de ani. Îl vor oferi mezzosoprana Aura Twarowska și pianista Adriana Paler. Vor putea fi audiate lucrări din creația unor compozitori precum Camille Saint-Saëns, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Georges Bizet și Tiberiu Brediceanu.

Ioana Țintea