Actualitatea internațională Înapoi

Rafael Frühbeck de Burgos a încetat din viață

Publicat: joi, 12 Iunie 2014 , ora 10.30

Rafael Frühbeck de Burgos, în vârstă de 80 de ani, a încetat din viață ieri, 11 iunie 2014 la Pamplona, Spania. Anunțul vine după ce, în urmă cu o săptămână, muzicianul și-a anunțat retragerea din funcția de dirijor șef al Orchestrei Simfonice Naționale Daneze, post pe care îl ocupa din 2012. La începutul anului 2014, Rafael Frühbeck de Burgos a fost diagnosticat cu cancer.

De-a lungul carierei sale Rafael Frühbeck de Burgos a fost directorul muzical al Orchestrei Simfonice Radio din Berlin, al Operei din Berlin și al Orchestrei Simfonice din Montreal. Debutul lui pe scenele din Statele Unite a avut loc în februarie 1969, atunci când a dirijat Orchestra din Philadelphia. Rafael Frühbeck de Burgos este semnatarul unui număr impresionant de înregistrări printre care și "Requiemul" de Wolfgang Amadeus Mozart, "Carmina Burana" de Carl Orff și opera "Carmen" de Georges Bizet.

Data ultimului concert dirijat de Rafael Frühbeck de Burgos este 14 martie 2014, atunci când a stat la pupitrul Orchestrei Simfonice Naționale Daneze.