Actualitatea internațională Înapoi

Pianista Harriette Thomson - cea mai vârstnică persoană de sex feminin care încheie un maraton

Publicat: marți, 2 Iunie 2015 , ora 18.31

O știre despre emoție și performanță sportivă, chiar dacă nu neapărat în această ordine: Harriette Thomson, o muziciană de formație clasică, a devenit cea mai vârstnică persoană de sex feminin care încheie un maraton: doamna amintită a parcurs Maratonul Rock 'n' Roll de la San Diego în 7 ore, 24 de minute și 36 de secunde, însă timpul trebuie cântărit din persectiva vârstei de 92 de ani a sportivei!

Pianista Harriette Thomson a evoluat la Carnegie Hall, New York, până în prezent, de trei ori și mărturisește că și acum cântă în mintea sa vechi piese, în timp ce aleargă.

Doamna Thomson, care este și o învingătoare în lupta cu cancerul, a început să practice acest sport după ce a devenit septuagenară. "La acea vreme pierdusem deja câțiva apropiați, din familie, din cauza cancerului și mi-am spus că poate ar trebui să fac asta. Prima dată mi-am propus doar să merg în timpul maratonului dar, cum toți ceilalți alergau, am început să alerg cu ei."

Anul acesta, doamna Harriette Thomson aproape și-a egalat propriul record din 2014, când a stabilit o nouă performanță mondială în materie de maraton, pentru persoane feminine de peste 90 de ani, recordul fiind de 7 ore, 7 minute și 42 de secunde. 2015 a fost un an dificil pentru ea, în luna ianuarie stingându-se din viață soțul său. Fosta pianistă a participat la 16 dintre cele 18 maratoane de la San Diego.

"Nu cred că aș mai fi în viață astăzi dacă nu aș fi ales alergarea." - a concluzionat Harriette Thomson.

Ștefan Costache