Actualitatea internațională Înapoi

Orchestra Română de Tineret este prezentă la Expo 2020 din Dubai cu un concert dedicat Zilei Naționale a României

Publicat: luni, 6 Decembrie 2021 , ora 0.00
Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeșelea susține astăzi, 6 decembrie 2021, un concert dedicat Zilei Naționale a României ce va avea loc pe scena Amfiteatrului Millenium din cadrul Expoziției Mondiale Dubai 2020. Soliști vor fi laureații ultimei ediții a Concursului Internațional "George Enescu", violonistul Valentin Șerban și violoncelistul Ștefan Cazacu. În program figurează pagini semnate de Sabin Păutza, Ciprian Porumbescu, Constantin Dimitrescu, Gioachino Rossini, Petrio Mascagni, Camille Saint-Saëns, Giacomo Puccini,Mihail Ivanovici Glinka și Johann Strauss Fiul. Cei doi soliști - care cântă și în orchestră, de altfel -, vor prezenta două cunoscute lucrări românești, Balada pentru vioară și orchestră de Ciprian Porumbescu și Dansuri românești pentru violoncel și orchestră de Constantin Dimitrescu.
Mâine, 7 decembrie, formații camerale alcătuite din membrii Orchestrei Române de Tineret vor susține micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.
Tema Expoziției Mondiale Dubai - Expo 2020, care se desfășoară între 1 octombrie 2021 și 1 aprilie 2022 este Connecting Minds, Creating the Future și dorește să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare. 
Ioana Marghita