Actualitatea internațională Înapoi

Nouă lansare discografică: muzică de Enescu dirijată de Cristian Măcelaru

Publicat: joi, 29 Februarie 2024 , ora 14.35
Casa de discuri Deutsche Grammophon anunță lansarea, în 12 aprilie 2024, a unui album cu muzică de George Enescu, înregistrată de Orchestra Națională a Franței. Prestigiosul ansamblu parizian a realizat aceste imprimări sub bagheta directorului său muzical - dirijorul român Cristian Măcelaru. Alcătuită din trei CD-uri, colecția include lucrări emblematice din repertoriul enescian: Simfoniile nr. 1-3 și Rapsodiile române pentru orchestră.
"Cele cinci compoziții prezentate aici oferă exemple perfecte ale dezvoltării unuia dintre cei mai mari artiști de secol XX. De la strălucirea tinerească a Rapsodiei române nr. 1 până la finalul profund, eteric și filosofic al celei de-a treia Simfonii, putem descoperi și retrăi călătoria acestui mare geniu, eroul meu personal - George Enescu", spune Cristian Măcelaru.
Setul este inclus și în proiectul Discurile anului 2024 la Radio România Muzical și va fi difuzat pe frecvențele noastre în datele de 8 și 15 aprilie, de la ora 19.00, în cadrul emisiunii Music box, realizată de Cristina Comandașu.
Larisa Clempuș