Actualitatea internațională Înapoi

Natalie Cole s-a stins din viață în 31 decembrie 2015

Publicat: luni, 4 Ianuarie 2016 , ora 0.00
Cântăreața Natalie Cole s-a stins din viață, în 31 decembrie 2015, la vârsta de 65 de ani, cauza decesului fiind insuficiența cardiacă.
Cole a început să cânte încă din copilărie, apărând pe scenă în compania tatălui său, Nat King Cole, încă de la 11 ani. În 1975 ea a lansat albumul "Inseparable", ale cărui hituri, "This Will Be" și "Inseparable", i-au adus două premii Grammy. Faima cântăreței Natalie Cole a crescut în perioada anilor '70, iar apoi artista a virat din sfera muzicii R&B către pop și jazz. În 1991 discul "Unforgettable... With Love", care aducea laolaltă piese ale lui Nat King Cole, incluzând și un duet virtual între tată și fiică, "Unforgettable", i-a adus lui Natalie Cole șase premii Grammy.
Mai târziu în viață Cole a continuat să imprime și să susțină turnee, câștigând alte premii Grammy, scriindu-și autobiografia și producând propriul film autobriografic: "Livin' for Love: The Natalie Cole Story".
În mai 2009 a suferit un transplant de rinichi după ce încheiase chimioterapia împotriva hepatitei C, o boală pusă pe seama consumului de droguri din trecutul cântăreței. Cu puțin timp înainte de moartea sa, artista își anulase mare parte din concerte din cauza bolii.
Într-o declarație oficială fiul ei, Robert Yancy, și surorile Timolin și Casey Cole au scris: "Natalie a dus o luptă acerbă, curajoasă, stingându-se așa cum a trăit ... cu demnitate, putere și onoare. Iubita noastră mamă și soră ne va lipsi enorm și va rămâne de neuitat (UNFORGETTABLE) în inimile noastre."