Actualitatea internațională Înapoi

Muzicieni români printre finaliștii premiilor ICMA

Publicat: luni, 13 Decembrie 2021 , ora 0.00

ICMA (International Classical Music Awards), unele dintre cele mai importante premii din industria discografică europeană pentru muzică clasică, își anunță finaliștii pentru anul 2022. Din juriu face parte și Radio România Muzical, prin Cristina Comandașu, redactor-șef al postului, alături de alți 19 reprezentanți mass-media din 16 țări.

Dintre cele 377 de discuri nominalizate au fost alese în finală câte trei lansări discografice pentru fiecare categorie. Printre finaliști se regăsesc membrii Cvartetului Arcadia, la categoria muzică de cameră, cu volumul I din integrala Mieczysław Weinberg și dirijorul Cristian Măcelaru la categoria "Assorted programs", pentru concertele pentru pian și orchestră de Dmitri Șostakovici, înregistrate împreună cu Simon Trpceski și Orchestra Filarmonicii "Janacek" din Ostrava. Lista completă a finaliștilor este disponibilă pe site-ul ICMA.

Câștigătorii premiilor ICMA vor fi anunțați în 18 ianuarie 2022, ceremonia de premiere și concertul de gală urmând să aibă loc în 21 aprilie, la Filarmonica din Luxemburg.