Actualitatea internațională Înapoi

Luna Enescu la ICR Londra

Publicat: joi, 5 Februarie 2015 , ora 0.00
"Luna Enescu", program derulat de Institutul Cultural Român din Londra, continuă săptămâna aceasta cu alte două evenimente dedicate lui George Enescu, sub semnul împlinirii a 60 de ani de la trecerea în eternitate a compozitorului.
Astăzi, 5 februarie 2015, la sediul ICR Londra are loc un concert în premieră: "Octetul" enescian va fi interpretat de Ansamblul Cameral al Orchestrei Filarmonicii din Londra. Evenimentul, cel dintâi din Seria Concertelor "Enescu" din anul 2015, va fi deschis de violonistul Remus Azoiței, cu un omagiu adus marelui muzician român: Ciacona pentru vioară solo de Bach, lucrare foarte apreciată de Enescu.
Programul „Lunii Enescu” va culmina și totodată va lua sfârșit sâmbătă, 7 februarie, printr-un eveniment de ecou internațional pentru promovarea marelui compozitor român pe scenele cele mai importante ale lumii. În prestigioasa Royal Festival Hall de la Southbank Centre, Vladimir Jurowski, Corul și Orchestra Filarmonicii din Londra vor prezenta, în premieră britanică, "Simfonia a III-a" de George Enescu, parte a unui program care mai include "Cântece rusești" și Cantata "Primăvara" de Serghei Rahmaninov.