Actualitatea internațională Înapoi

ICR Budapesta prezintă expoziția de fotografie 'Lipatti Between Worlds'

Publicat: luni, 20 Martie 2017 , ora 0.00

Astăzi, 20 martie 2017, Institutul Cultural Român Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziției "Lipatti Between Worlds".

Expoziția reunește imagini inedite realizate de Dinu Lipatti (1917-1950). Fotografiile alb-negru recompun, asemenea unui joc de puzzle, atmosfera, mediul familial, personal, în care activitatea de pianist și compozitor a lui Dinu Lipatti s-a conturat și s-a desăvârșit. Imaginile, păstrate ca suport pe negative din sticlă, au fost prelucrate din punct de vedere tehnic și artistic cu ajutorul Școlii de Poetică Fotografică "Francisc Mráz" din București. La vernisajul este invitată pentru a vorbi despre Dinu Lipatti și despre exponate muzicologul Monica Isăcescu, realizatoare de emisiuni la Radio România Muzical.

Proiectul face parte din seria de manifestări organizate de Institutul Cultural Român Budapesta pe parcursul anului 2017, în contextul aniversării a 100 de ani de la nașterea pianistului și compozitorului Dinu Lipatti. Expoziția poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român Budapesta în perioada 20 martie -17 aprilie. Intrarea este liberă.