Actualitatea internațională Înapoi

Dan Paul Dumitrescu și Valentina Naforniță în stagiunea online a Operei din Viena

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 0.00
Asemenea majorității instituțiilor muzicale, Opera de Stat din Viena pune la dispoziția publicului înregistrări ale unor spectacole din arhiva sa. Astăzi, 21 mai 2020, puteți urmări online opera mozartiană "Don Giovanni", o imprimare din data de 20 ianuarie 2018, în care evoluează și doi artiști români: basul Dan Paul Dumitrescu, în rolul Comandorului, și soprana Valentina Nafornița, în partitura Zerlinei.
Spectacolul l-a avut pe Sascha Goetzel dirijor și pe Jean-Louis Martinoty regizor. Rolul titular, al lui Don Giovanni, a fost interpretat de baritonul Ludovic Tézier, servitorul său, Leporello, a fost cântat de bas-baritonul Luca Pisaroni, soprana Ekaterina Siurina a fost Donna Anna, tenorul Jinxu Xiahou - Don Ottavio, soprana Annette Dasch - Donna Elvira și baritonul Clemens Unterreiner - Masetto.
Spectacolele sunt disponibile pe platforma www.staatsoperlive.com, unde aveți nevoie să vă creați un cont și un abonament, care este însă gratuit în această perioadă.
La Opera de Stat din Viena proiectul online a început în 15 martie, iar pe pagina oficială a renumitei instituții puteți consulta întreaga listă de spectacole - atât cele deja difuzate, cât și cele ce urmează, programate deocamdată până la sfârșitul lunii mai 2020.
Irina Cristina Vasilescu