Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 6 februarie 2018

Publicat: marți, 6 Februarie 2018 , ora 16.10

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

· Vedeta săptămânii, Piotr Beczala: după un nou debut de rol - Don Jose din opera lui Georges Bizet "Carmen" - ovaționat la Opera de Stat din Viena, un recital aclamat la Barcelona - "încondeiat"de cotidianul El Periodico cu titlul "Explozia Beczala" - și semnarea unui contract de exclusivitate cu apreciata Casă de discuri olandeză Pentatone - cu un prim album anunțat și cuprinzând arii de Puccini și de compozitori contemporani cu Puccini. În fapt, tenorul polonez Piotr Beczala nu este doar "Vedeta săptămânii trecute", ci... "vedeta" întregii luni februarie: pe parcursul căreia urmează să susțină un număr record de concerte, recitaluri și o Gală de operetă, la Baden-Baden, Budapesta, Koln, Chicago și Carneggie Hall. Pentru ca, la începutul lunii martie, să se dedice pregătirii unui nou rol: Rodolfo, din noua producție a operei "Luisa Miller" de Verdi, propusă de Teatrul "Metropolitan" din New York.

· Spectacolul săptămânii trecute, "Povestirile lui Hofmann" de la Opera din Monte Carlo ( cu premiera pe 22 ianuarie și regia lui Jean Louis Grinda ) Cu: tenorul star Juan Diego Florez - în rolul titular și soprana rusă Olga Peretyatko - în toate cele 4 roluri feminine - un pariu, se pare câștigat de celebrul tenor peruan și... o ambiție - prea mare! - pentru soția apreciatului dirijor italian, Michele Mariotti.

· Recomandarea discografică a săptămânii, Albumul HAENDEL -cu Philippe Jaroussky - solist și dirijor ( foto ). Albumul a fost înregistrat în studiourile Casei de discuri ERATO, propune un conținut muzical inedit și splendid interpretat, iar la realizarea lui a contribuit ansamblul baroc "Artaserse" - cu care Jaroussky colaborează din 2014, atât ca solist cât și ca dirijor.