ACUM:
7.00
Musica viva
Matinalul altfel marca Radio România Muzical.
Urmează: 9.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 9.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Actualitatea internațională Înapoi

AUDIO. Opera News - 30 martie 2021

Publicat: marți, 30 Martie 2021 , ora 16.29

Sumarul rubricii "Opera News", difuzată marțea, în jurul orei 18.15, în cadrul emisiunii "Perpetuum mobile". Realizator Luminița Arvunescu

  • Un nou deces în lumea teatrului liric: cel al basului rus Evgheni Nesterenko (83 de ani ) în urma infectării cu virusul Sars Cov 2. Nesterenko, unul dintre cei mai renumiți interpreți ai repertoriului verdian în secolul trecut; un artist cu o discografie consistentă - din care sunt de evidențiat integralele operelor "Nabucco" și "Trubadurul" înregistrate pentru Casa de discuri Deutsche Grammophon - și, de asemeni, un ilustru promotor al repertoriului clasic de operă rusă.

  • Opera Națională din Bordeaux caută un înlocuitor pentru Marc Minkovski! Iar, printre candidați, se află și soprana Natalie Dessay - originară din Bordeaux. Dacă zvonul se adeverește, faimoasa soprană franceză ar deveni a treia vedetă internatională numită manager de teatru, după Placido Domingo ( Directorul Operei din Los Angeles în perioada 2003-2019 și al Operei din Washington în perioada 1996-2011 ) și Cecilia Bartoli ( care va prelua conducerea Operei din Monte Carlo stagiunea următoare ).

  • Soprana Angela Gheorghiu a înregitrat și lansat în format digital, 4 renumite Cântece românești semnate de Iosif Ion Ivanovici (Barca pe valuri), Richard Stein (Sanie cu zurgălăi), George Sbârcea (Ionel, Ionelule) și Gherase Dendrino (Mai spune-mi că nu m-ai uitat) - disponibile deja pe platformele: ITunes, Amazon, Deezer și Spotify. Cele 4 melodii au fost orchestrate de compozitori americani "în stil Jazzy" și au fost înregistrate cu concursul Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra sub conducerea muzicală a compozitorului și dirijorului britanic Gavin Greenaway.