Actualitatea internațională Înapoi

Au fost anunțate nominalizările pentru ediția cu numărul 61 a Premiilor Grammy

Publicat: luni, 10 Decembrie 2018 , ora 9.37

Vineri, 7 decembrie 2018, au fost anunțate nominalizările pentru viitoarea ediție, cu numărul 61, a Premiilor „Grammy”, premiile industriei discografice americane.
Printre discurile nominalizate la secțiunea de muzică simfonică, se numără: Simfonia a III-a de Beethoven și Concertul nr. 1 pentru corn de Strauss cu Orchestra Simfonică din Pittsburgh și Manfred Honeck - dirijor; Integrala simfoniilor de Schumann, cu Michael Tilson Thomas la pupitrul Orchestrei Simfonice din San Francisco și Șostakovici - Simfoniile 4 și 11, în versiunea propusă de Andris Nelsons și de Orchestra Simfonică din Boston. Pe toate acestea, dar și albumul cu lucrări de Bruch, semnat Joshua Bell și Academy of St. Martin In The Fields, nominalizat la categoria „Instrument solist”, le puteți asculta și pe site-ul nostru, accesând romania-muzical.ro, secțiunea Discurile Anului 2018.

La secțiunea „Instrument solist”, a mai fost nominalizată, între alții, pianista Yuja Wang, pentru Concertul nr. 2 de Bela Bartok.

La categoria „Muzică de cameră”, au fost nominalizați: Laurie Anderson și Kronos Quartet, The Danish String Quartet, Aizuri Quartet, duoul format din Leif Ove Andsnes și Marc-André Hamelin (acesta din urmă va putea fi ascultat și în Festivalul Enescu 2019) și orchestra de cameră „A Far Cry”.

Pentru cel mai bun „Album solo vocal”, au fost nominalizați contratenorii Anthony Roth Costanzo și Philippe Jaroussky (cu „Albumul Haendel”), soprana Sabine Devieilhe, pentru discul „Mirages”, baritonul Randall Scarlata și tenorul Karim Sulayman.

La secțiunea dedicată Muzicii corale amintim, printre altele, nominalizările obținute de: Orchestra și Corul Radiodifuziunii Bavareze, conduse de dirijorii Maris Jansons și Peter Dijkstra, pentru albumul „Rahmaninov: The Bells” și The Clarion Choir, care semnează discul „Kastalsky: Memory Eternal”, sub conducerea lui Steven Fox.

Câștigătorii vor fi aflați în cadrul ceremoniei de decernare ce va avea loc duminică, 10 februarie, anul viitor, la Staples Center din Los Angeles.

Ana Diaconu