Seara de operă Înapoi la: Emisiuni

O reluare cu un singur îndemn: Play funny!

Publicat: Sâmbătă, 19 Februarie 2011 , ora 20.00


Anna Netrebko a revenit la MET cu Norina.

După 5 ani, o naștere și o perioadă în care a cântat roluri cumplit de dificile și dramatice – ca Lucia și Elvira din „Puritanii” în trecuta stagiune - Netrebko a revenit la Met cu the funny Norina din „Don Pasquale” de Gaetano Donizetti, bucurându-se de fiecare notă, cuvânt sau gest al personajului ei.

Priviți: link

Este la fel de frumoasă și sexy (Kwiecien o vede chiar, mai frumoasă!), ca și în urmă cu 5 ani, când montarea lui Otto Schenck și-a avut premiera. Îți conduce vocea cu aceeași siguranță și cu absolut același farmec. Poate a pierdut doar, puțin, din vivacitatea cu care umplea atunci scena dar, compensează cu actuala consistență a vocii sale, rezonând parcă și mai frumos în liniștea de cleștar a celebrului teatru new yorkez.

Netrebko a rămas deci, minunată și, în general, o piesă importantă pentru spectacolul de operă al mileniului III; alături de care, cu prilejul primului spectacol din seria de reluări cu „Don Pasquale” de la MET, marele public și critica de specialitate aveau să descopere în plus un bas in vero buffo în persoana lui John del Carlo și unul dintre cei mai valoroși interpreți ai doctorului Malatesta, în persoana baritonului Mariusz Kwiecien, ca și un sensibil și elegant Ernesto în persoana tenorului Matthew Polenzani, ascultat de noi și în „La Traviata” pe 15 ianuarie 2011.

“Play funny” - se pare că a fost singura indicație pe care au primit-o interpreții în octombrie 2010, atunci când s-a hotărât la MET reluarea montării lui Otto Schenk; așa că, înaintea transmisiunii ei directe, sâmbătă, 19 februarie, de la ora 20.00, nici eu nu vă mai spun altceva decât că îmi doresc să ascultați cu plăcere acest „Don Pasquale” – marca MET!
Luminița Arvunescu