Seara de operă Înapoi la: Emisiuni

La MET, un hit de import

Publicat: Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011 , ora 20.00
Pentru întâlnirea noastră de sâmbătă, 15 ianuarie, aș dori să faceți 2 lucruri:
Mai întâi să vă aduceți aminte o ... La Traviata – made în Salzburg, din 2005, pe care sunt convinsă că ați văzut-o toți și ați reținut-o în memorie – fie din încântare, fie din neacceptare, fie din simplul motiv că ea a lansat atunci noul cuplu de aur al spectacolului de operă alcătuit din Anna Netrebko și Rolando Villazon.

Era o La Traviata – în montare minimalistă, cu o Violetta îmbrăcată în roșu, mișcându-se atletic în jurul unui Destin măsurat de acele unui ceasornic și în mijlocul unei societăți uniformizate de petreceri și baluri – semnată în urmă cu cinci ani de Willy Decker.

Iar apoi, pregătiți-vă mentalul pentru o inserție în aceeași montare, a unui alt cuplu: Marina Poplavskaja (foto) - Matthew Polenzani.

Se poate? Peter Gelb, managerul (de 5 stele!) al celebrei Metropolitan Opera House este convins 100% că merge; în timp ce eu, vă invit să trecem împreună prin acest experiment, cu atât mai mult cu cât avem pentru a doua oară ocazia s-o urmărim în această stagiune pe soprana rusă Marina Poplavskaja, despre care se spune că este noua favorită a publicului new-yorkez. Așa că, vă aștept!
Luminița Arvunescu