Seara de operă Înapoi la: Emisiuni

În direct, deschiderea stagiunii 2009-2010 la Scala din Milano

Publicat: Luni, 7 Decembrie 2009 , ora 18.50
Puține informații, multă confuzie, ceva nesiguranță și o minimă tensiune, întotdeauna trebuie să fie în preajma datei de 7 decembrie, când Teatro alla Scala din Milano își înnoiește stagiunea, istoria și, precum se știe deja, renumele de ... „magnet al scandalurilor” în lumea spectacolului de operă.

Ce se va întâmpla anul acesta ?

Vom trăi ca de obicei, în direct și împreună: pentru că pe 7 decembrie 2009, Seara de operă va fi din nou în legătură cu celebrul teatru milanez avându-l invitat în studio pe dr. Stephan Poen - cunoscător în profunzime al instituțiilor și legilor care guvernează spectacolul liric în Italia.

Ceea ce știm însă acum, este doar că stagiunea se va deschide cu premiera operei Carmen de Georges Bizet, în regia sicilienei Emma Dante, sub bagheta maestrului israeliano-argentinian Daniel Barenboim (invitat de onoare la „Scala” din 2006) și cu o distribuție de mare interes : în sensul că, în rolul Don Jose cântă tenorul german Jonas Kaufmann (care la „Covent Garden” a avut cu același rol un enorm succes în urmă cu 3 ani), în rolul Escamillo – baritonul din Uruguay Erwin Schrott („gospodin Netrebko” și, la rândul lui, un artist excepțional), în rolul Micaela va cânta soprana italiană Adriana Damato (o voce foarte frumoasă) iar în rolul titular va debuta „o revelație a anului trecut”, mezzosoprana georgiană Anita Rachvelishvili, câștigătoarea Concursului internațional de Canto „Leyla Gencer”.

În rest :
- cine ne va surprinde de data aceasta și cine, nu ?
- ce anume va antrena pe traiectoria verbului critic comentariile invitatului meu sau ce va reuși să-i transforme acestuia materia verbală în elogii ?
- cine concurează cu modelele pe care vi le reamintesc de fiecare dată și ne va păstra intactă încrederea în viitorul artei lirice ?

veți afla doar luni, 7 decembrie, într-o Seară de operă care, începând cu ora 18.50, vă va organiza în așa fel timpul, încât să nu vă doriți altceva de făcut decât să ne ascultați, minut cu minut...
Luminița Arvunescu